Güncel SEO Nasıl Yapılır? Furkan Danacı

TAKİP ET

SEO Uzmanı Furkan Danacı'nın SEO bilmeyenler için hazırladığı SEO Nasıl Yapılır? Başlığını hep birlikte inceliyoruz.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), web sitelerinin ziyaretçi trafiklerini arttırmak ve arama motoru sonuç sayfalarındaki sıralamalarını yükseltmek için geliştirilen stratejilerdir. SEO çalışmalarının önemini anlayan ve konunun uzmanlarıyla çalışmaya karar veren web sitesi yöneticileri, “SEO nasıl yapılır?” sorusunun cevabını merak etmektedir. SEO ile ilgili önemli çalışmaların, ilk kez deneyimleyenler açısından kafa karıştırıcı olabileceğini kabul edelim. Çünkü bu süreç, birçok detayı içerisinde barındırdığı gibi ancak düzenli bir çalışmanın ardından olumlu sonuçlanmaktadır. Hedeflenen istatistikler veya başarı oranlarına ulaşılması için her bir özelliğin ayrı ayrı optimize edilmesi ve sürekli olarak kontrol edilmesi zorunludur.

SEO stratejilerini herhangi bir bilgisi veya deneyimi olmadan yapabileceğini düşünen kişiler, işte tam da bu nedenle başarısız olacaktır. Zira hem zamanlarını boşa harcayacak hem de emeklerinden olacaklardır. Dolayısıyla SEO yapılması için atılması gereken ilk adım, profesyonel ve deneyimli SEO uzmanlarına ulaşmaktır. Örneğin, sektörün en başarılı isimlerinden olan Furkan Danacı ile iletişime geçtiğinizde web sitenizin ihtiyaçlarını öğrenecek ve uzun vadede gelişmenizi sağlayacak çalışmalara imza atabileceksiniz.

SEO Yapımına Dair İpuçları

SEO çalışmalarının nasıl yapılabileceği sorusuna net bir cevap vermek doğru olmayacaktır. Çünkü Google başta olmak üzere arama motorlarının algoritmaları sürekli olarak güncellenmekte ve yeni beklentilere yol açmaktadır. Dolayısıyla içeriklerinin üst sıralarda listelenmesini isteyen web siteleri, arama motorlarının kurallarına uyabildiği sürece başarılı olacağını bilmelidir. Bu durum, ne kadar düzenli ve dikkati çalışılması gerektiğini kanıtlar niteliktedir. Hedef kitlenizin size ulaşabilmesi için algoritmaların beklentilerine cevap verebilmeli ve ilgisini çekebilmelisiniz. Aksi halde ister bir e-ticaret siteniz olsun ister de bloğunuz olsun başarılı olmanız mümkün olmayacaktır. Şimdi kısaca SEO yapma sürecinde optimize edilmesi gereken özellikleri paylaşalım:

Site Hızı

Site İçi SEO

Site Dışı SEO

İçeriklerin Özgünlüğü ve Kalitesi

İçeriklerde Kullanılan Resimlerin Boyutu

Anahtar Kelime Düzenlemesi

Rakip Site Analizleri

Site Haritası

Mobil Uyum

Kimler SEO Yapabilir?

Arama motoru üzerinden yapılan aramalarda kullanıcılar, ilk gördükleri sitelere girme ve ilk birkaç saniyedeki izlenimlerine göre sitede kalma eğilimi göstermektedir. SEO çalışması yapmayan web sitelerinin bu iki özelliği karşılayamayacakları düşünüldüğünde, başarılı olamayacakları ve hedeflerine ulaşamayacakları açıktır. Bu nedenle, ekiplerine başarılı ve deneyimli bir SEO uzmanı dahil etmeleri doğru olacaktır. Süreç boyunca birlikte çalışmanız gerektiğini unutmadan karşılıklı iletişime önem vermeli ve tüm stratejileri eksiksiz uyguladığınızdan emin olmalısınız. Furkan Danacı gibi profesyonellerin sizlere çok fazla yardımının dokunacağını, bu sayede zamandan tasarruf ederken verimliliğinizin de artacağını unutmamalısınız.

Kaynak: https://www.furkandanaci.com/

SEO Furkan Danacı